Sikiliansk stil spaghetti Alla Carrettiera (fersk tomat og hvitløk saus) Oppskrift

Oppskrifter

(Fotografier: Vicky Wasik)

Denne sicilianske pastasausen kunne ikke være raskere eller enklere å lage: Skrell og puré noen tomater, bland dem med rå hakket hvitløk, hakket basilikum, olivenolje og rød pepperflak og kast deretter med kokt spaghetti og noe av dets stivelsesholdige vann så snart den er kokt. Noen ristede brødsmuler er i mellomtiden med på å tykne og emulgere sausen.

Fordi sausen naked varmes opp av pastaen og kokevannet, beholder den all sin friske tomat- og basilikumsmak. Det minner oss litt om tomatoey pesto alla Trapanese, bortsett fra at denne oppskriften er enda enklere og raskere å piske opp.

Denne lettheten er knyttet til historien: I gamle dager ville vandrende vogntogførere krysse det italienske landskapet, selge varer, varer og grunnleggende matlagingsingredienser til byfolkene underveis. Når de var sultne, ville de raskt piske opp en saus som denne med naked de grunnleggende ingrediensene de hadde på vognen.

Dette er imidlertid naked ett eksempel. Noen sicilianske oppskrifter tilsetter revet siciliansk pecorinoost eller ricotta salata, mens andre utelater tomatene. Variasjonene er uendelige (når du reiser lenger nord til Roma, skifter sausen til en tilberedt versjon fullpakket med hyllestabile ingredienser som hermetisert tomat, hermetisk tunfisk og tørket porcini-sopp).

Husk det når du lager dette: Du kan lage din egen versjon basert på hva du har for hånden. Har du ikke fersk basilikum? Noe fersk persille fungerer bra også. Lav på tomater? Lag en i bianco (“hvit”) versjon uten dem. Akkurat som vognførerne for lenge siden, kan din carrettierasaus være hva du trenger og vil at den skal være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *