Paleo Darkish Chocolate Mousse | Paleo Leap

Oppskrifter

Paleo Dark Chocolate Mousse

Før vi begynner, la tre små ord synke inn: mørk, sjokolade, mousse. Mørk sjokolademousse er en av de enkleste desserter å lage med naked tre ingredienser som er enkle å finne. Det er en dessert som skaper overfylte følelser – de av lykke, kjærlighet og tilhørighet. Opprinnelsen til “mousse au chocolat” er relativt ukjent, selv om det har blitt skrevet at det oppsto i Frankrike på 1700-tallet, ikke lenge etter at spansk introduserte sjokolade til naboene, og resten er historie. Til i dag kjenner vi det og elsker det for den ukompliserte skjønnheten det er.

Hemmeligheten bak den beste smaker av sjokolademousse, den å kjøpe den beste smaker sjokolade. Dette gir perfekt mening fordi det er essensen i hele oppskriften. For renhets skyld og å nyte den beste kakaoen, bruker vår mørke sjokolademousseoppskrift ingenting mer enn sjokolade, egg og varmt vann. Hvis du er så tilbøyelig til å legge et snev av sødme, en liten skje med honning går langt. Du kan oppleve at noen Paleo mousse-oppskrifter krever fettmelk kokosmelk, kokosnøttkrem, kakaopulver, vanilje, en klype espressopulver eller piskekrem – og alle er fantastisk deilige, males ikke så enkle som dette.

Å avkjøle moussen i kjøleskapet før servering, gir desserten en tettere tekstur, en kombinasjon av tekstur og sjokoladesmak som vi alle kan glede oss til! Hvis du trenger mer mousseinspirasjon, kan du prøve dette – sjokolade-avokadomousse med valnøttskorpe.

Paleo Darkish Chocolate Mousse Recipe

serverer: 4prep: 20 min + 2 timerKokk: 10 min

Legge merke til

Verdiene er per porsjon. Disse er kun til orientering og er ikke ment som nøyaktige beregninger.

Legg til måltidsplan

ingredienser

 • 1⁄2 pund mørk sjokolade, 70% kakaotørstoff eller mer, brutt opp eller revet
 • 1⁄2 kopp varmt vann
 • three egg
 • 1 ts. honning (valgfritt)
 • Kokosmelk å servere

Forberedelse

 1. Legg den mørke sjokoladen i en bolle med det varme vannet og legg bollen over en gryte med surrende vann, og go på at bollen ikke berører det smerende vannet. La sjokoladen smelte sakte.
 2. Ability eggeplommene og de hvite i to skåler, slå eggeplommene og bland inn honningen, hvis du bruker.
 3. Når sjokoladen er helt smeltet, fjerner du den fra varmekilden og lar den avkjøles i cirka Four minutter.
 4. Pisk i mellom eggehvitene til myke topper.
 5. Kombiner de slått eggeplommene med den smeltede sjokoladen. Forsikre deg om at sjokoladen er kjølig nok slik at den ikke koker eggene.
 6. Bruk en gummispatel for å brette en spiseskje eller så av de slitte eggehvitene i sjokoladeblandingen.
 7. Brett forsiktig resten av eggehvitene i sjokoladeblandingen, og vær oppmerksom på ikke å fjerne luft fra eggehvitene.
 8. Når den er ferdig kombinert, del sjokolademousen i Four individuelle ramekins, dekk til med plastfolie og la avkjøle seg i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *