One Bowl Pantry Chocolate Snack Cake

Oppskrifter

ingredienser:

1 half dl mel
1 kopp lys brunt sukker (kan sub vanlig eller mørkt)
1/three kopp kakao
1 ts natron
klype salt
half kopp olivenolje (eller raps eller grønnsaker)
1 half ts hvit eddik
1 ts vanilje
1 kopp vann
2 ss kaldbrygg kaffekonsentrat (valgfritt eller erstatt vannet med brygget kaffe)

Veibeskrivelse:

Forvarm ovnen til 350. Smør og mel en 8×8 tommers ildfast kind. Sette til aspect.

Visp sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell i de våte ingrediensene, visp til røren er glatt. Hell i forberedt panne.

Stek 30 minutter eller til en tannpirker i midten av pannen kommer hire ut. Avkjøl, i panne, på et trådstativ. Strø over sukkervarer sukker. Skiver og server.

Mine tanker:

Dette er en riff for depresjon og krigstidens “sprø” eller “sprø” kaker som ble laget uten egg eller smør som et kostnads- og ressursskjærende tiltak. De er avhengige av certain ingredienser og natron for å få kakene til å heve seg. Snackkaker var ganske populære i den tiden der det ble gjort mye bakervarer hjemme. Snackkaker er ikke ment å være fancy, dekorerte festkaker, de er en enkel kake ment å være tucket i lunsjbokser og serveres ved uformelle sammenkomster. De var forløperen til den pakket vertinnen og TastyKakes vi er kjent med i dag.

Siden vi alle sitter hjemme takket være Covid-19, og mange mennesker lager mat fra trærne sine, tenkte jeg at det ikke var noe smør, ingen egg, ingen dyktighet, ingen bedervelige kaker var i orden. Kaken har en overraskende rik smak takket være en høy kakaosrasjon og en skvett kaffe. Perfekt til en liten pick-up, og hvem trenger ikke det akkurat nå? Det er ganske tilpasningsdyktig – jeg har listet opp noen erstatninger ovenfor – vanligvis lager jeg det med rapsolje, males reservene våre blir lave og jeg har mye mer olivenolje på hånden. Legg gjerne til litt krydder og gjør det til ditt eget!

Sjekk ut hva annet jeg har gjort underneath selvisolasjon på den nye bloggen min, Matlaging isolert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *