Marmorkake til en merkedag underneath karantene

Oppskrifter

ingredienser:

for kaken:

2 kopper mel
3/four kopp sukker
1 ts natron
klype salt
half kopp olivenolje (eller raps eller grønnsaker)
1 half ts hvit eddik
1 ts vanilje
1 kopp vann
1 ss kakao

for glasur (valgfritt)
four ozmurteost kremost ved romtemperatur
1 ozsmør, ved romtemperatur
2 kopper sukker

Veibeskrivelse:

Forvarm ovnen til 350. Smør og mel en 8×8 tommers ildfast type. Sette til aspect.

Visp sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell i de våte ingrediensene, visp til røren er glatt. Scoop ut 2/Three kopp røren. Plasser i en liten bolle. Visp inn kakaoen.

Hell vanilje-røren i tilberedt panne. Scoop skjeer av sjokoladedeig på toppen i en prikkemønster og surr med tuppen av en kniv.

Stek 35 minutter eller til en tannpirker i midten av pannen kommer lease ut. Avkjøl i 5 minutter, skru deretter ut på et stålstativ og avkjøl helt.

Hvis glasur:

Bland sammen melisingrediensene til de er jevn. Fordel på avkjølt kake. Pynt etter ønske.

Dryss alternativt sukkervarer sukker, glasur eller lag en enkel smørkrem med alt smør i stedet for kremost.

Mine tanker:

Vi tilbringer vårt 15. bryllupsdag hjemme på den 13. dagen med selvkarantene for coronavirus / COVID-19. Vi giftet oss på et tinghus foran ingen vitner, så jeg antar det er liksom passende å feire alene sammen! Vi hadde planer om å gå ut på sjømatmiddag, males da Maryland har stengt alle restauranter og bedrifter, og vi har allerede unngått kontakt de siste to ukene (vi har ikke vært noe annet sted enn vårt eget hus på 13 dager), har vi ikke det har virkelig noe valg enn å være hjemme.

Jeg har allerede laget en kake fra pantry ingredienser forrige uke som var veldig bra, så jeg ble inspirert til å lage en ny. Jeg prøver å rasjonere ut smør og egg, så det er fornuftig å lage en “gal” eller “gal” kake som ikke bruker meieri eller egg og minimale andre ingredienser. Jeg hadde igjen kremost fra å lage en kake til foreldrene mine jubileum forrige måned, så jeg iste den, males den ville være flott med naked sukker eller en enkel glasur.

Jeg hadde laget “sprø” kake noen ganger før forrige uke, det er et gammeldags konsept fra dager med rasjonering og depresjon som forresten er vegansk og vi ser ut til å vite mer enn vår del av veganere, males jeg hadde alltid laget en sjokoladeversjon som den jeg la ut forrige uke. Jeg var ikke sikker på hvordan det ville være i en vaniljekake. For å gjøre det litt mer festlig, lagde jeg den til en marmorkake. Jeg er superfornøyd med hvordan det kom ut. Den er veldig fuktig med en lett smule, males likevel veldig smakfull. Det er enkelt å lage og er 8×8 kvadratkake perfekt for små sammenkomster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *