Kremet bønnedopp med stekt tomatputtanesca salatoppskrift

Oppskrifter

[Foto: Sasha Marx]

Selv om vi ikke arrangerer personlig middag eller cocktailfester i disse dager, kan vi fortsatt lage velsmakende, anretningsvennlige dips og forretter for snacks på below karantenen. Hvis du er selvisolerende med mange tørkede belgfrukter i spiskammeret, er denne superglatte hvite bønnedypen en annen fin måte å sette en gryte med bønner til god bruk.

For denne dukkert holder vi tingene enkle ved å surr opp kokte hvite bønner med litt kokevæske, hvitløk og sitronsaft, før vi strømmer inn en sunn mengde ekstra jomfru olivenolje for å danne en jevn puré. For å temperere den harde biten av rå hvitløk, bratter vi en revet fedd i sitronsaft før vi bearbeider den med bønnene. Som vi fant med vår tahinisaus med hvitløk og sitron, ved å kombinere sitronsaft med bearbeidet rå hvitløk forhindrer det at hardere hvitløkssmaker dannes, og lar hvitløken gi en mer subtil aroma til dukkert i stedet for et skikkelig bitt som vil overvelde smaken på bønnene.

Dippen er sammenkoblet med en lys og selvsikker puttanesca-inspirert ristet cherrytomatsalat som spiller av jordens rikhet av bønnene. Kirsebærtomater stekes med litt olivenolje til skinnene deres naked begynner å rynke og splitte seg, og deretter kastes med kornete sorte oliven, ansjos, fersk persille og en sunn klype rød pepperflak. Juicene og dryppene fra de stekte tomatene danner en søt og tangy bandasje uten behov for ekstra olje eller eddik.

Både bønnedypen og den stekte tomatsalaten vil holde seg noen dager i kjøleskapet, slik at du kan hive den ut på fritiden som en sunn matbit, lett skrivebordslunsj eller Zoom joyful hour forrett. Og forhåpentligvis snart en dag kan vi komme tilbake til å bli stresset med å arrangere cocktailfester igjen, og vi kan lage denne oppskriften mellom turer til bodegaen for å hente mer is og chips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *