Enkel hjemmelaget Ramen Noodles-oppskrift

Oppskrifter

(Fotografier: Sho Spaeth)

Disse hoppete ramen-nudlene har en herlig seig konsistens og kan lages med lite mer enn altmel og natron. Jeg utviklet denne oppskriften spesielt fordi min andre oppskrifter til Ramen nudler begge er avhengige av brødmel, som ser ut til å være mangelvare below denne pandemien. Så jeg har funnet en relativt enklere tilnærming til hjemmelagde alkaliske nudler til bruk i ramen og mazemen. Det er et stort steg opp fra dehydrerte instantnudler – som ærlig talt passer greatest for buljongpakkene de er levert med – og et utmerket prosjekt for de som er i selvisolasjon. Alt i alt er det ganske greit hvis du har en manuell pastaroller eller stativblander og noen tid på hendene.

ark hjemmelaget ramen deig skåret i individuelle nudler

Nudlerarket etter å ha blitt brettet opp og kuttet i nudler.

Metoden jeg bruker for å tykke deigen er identisk med prosessen for nudler med lavere fuktighet, og jeg anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom beskrivelsen av teknikken for å gjøre prosessen enklere for deg selv og pastarullen din. Et sentralt trinn for disse nudlene, som jeg anbefaler at du kutter for hånd eller med et bredere nudelskjærende vedlegg, er å “håndmassere” dem, eller, virkelig, stikke pokker ut av dem med hendene etter at de har gjort det blitt støvet med maisstivelse eller potetstivelse og kuttet.

Hjemmelagde ramen-nudler før håndmassering

De håndkuttede nudlene før de blir “massert med hånden.”

Denne teknikken, kjent som temomi, introduserer kinks og ujevnheter i nudlenes tykkelse og type, noe som betyr en mer interessant spiseopplevelse og forbedrer deres evne til å holde quick i suppe / saus.

De resulterende nudlene fungerer ekstremt bra i mazemen-retter, som vår XO mazemen og vår bacon og eggmazemen, males de er også egnet til klare nudelsupper som vår shoyu og Shio ramen, og som en (riktignok underordnet) erstatning for Tims håndtrukne nudler i hans krydret og prikkende lammesuppe. For min smak er ikke tykkere, høye fuktighetsnudler som disse den beste passformen for tyktflytende buljonger som tonkotsu og tori paitan, males noen ganger må du gå i krig med hæren du har.

Denne oppskriften lager hearth porsjoner nudler, og er basert på følgende formel for en enkelt porsjon nudler (oppskriften kan skaleres opp eller ned etter ønske ved bruk av denne formelen):

  • 100g mel til alle formål
  • 1g kosher salt
  • 1,5 g bakt brus
  • 44g vann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *